Babakocsi terepre

Azoknak a szülőknek, akik rendszeresen kirándulnak és szeretnek kimozdulni a városból a baba érkezésével sem kell teljesen feladni addigi életvitelüket! Egy kisbaba nagyszerűen tud alkalmazkodni a család mindennapjaihoz, csak a megfelelő kellékeket és kiegészítőket kell beszerezni. Egy minőségi terep babakocsival nincsenek korlátok: a legkisebb családtagot is magatokkal vihetitek a családi kirándulásokra!

Miben különbözik egy terep babakocsi a hagyományos, városias modellektől? A legfontosabb tulajdonságai: 3 felfújható kerék, masszív vázszerkezet, kompakt felépítés, kézifék. A levegővel töltött kerekek biztosítják a könnyed gördülést durva, göröngyös talajon is, valamint csillapítják a babakocsi rázkódását, ennek köszönhetően a baba kényelmesen és biztonságosan utazhat. A 3 kerekű megoldás az irányíthatóság szempontjából fontos, mivel a 4 kerekű modellek könnyebben akadnak el egy-egy bukkanóban vagy kátyúban. A kompakt és erős felépítés a strapabírás miatt kap kiemelkedő szerepet, hiszen a terep fokozott igénybevételt és nagyobb terhelést jelent a vázszerkezetnek.

Mire figyelj?

Nem minden 3 kerekű babakocsi alkalmas terepre. A kis kerekű modellek nem tudnak megbirkózni a talaj egyenetlenségeivel, könnyen elakadnak. A terep babakocsi rendeltetésszerű használat esetén is rendszeres karbantartást igényel: tisztítsd le a kerekeket és a váz alsó részét, hogy a sár, por, levelek ne károsítsák a csapágyakat és a fékrendszert. A felfújható kerekek miatt érdemes otthon pumpát, esetleg pótkereket tartani.

Jó tudni!

Egy terep babakocsi városban is kiválóan teljesít, sőt rossz minőségű vagy macskaköves utakon még jobb megoldás is, mint egy hagyományos babakocsi. Ha otthonotok közelében több ilyen utca van, érdemes lehet terepre való babakocsit választanod – még akkor is, ha egy nagyvárosban éltek.

Előnyök:Hátrányok:
Terepen és városban is használható masszív, tartós, minőségi megoldás

Felfújható kerekeinek köszönhetően sima gördülést biztosít

Biztonságos és kényelmes kézifék autósülés, mózes kompatibilitás

Téli és nyári kiegészítők (eső- és napvédő, sítalp, kézmelegítő, bundazsák kapható)

Vannak nagyobb méretű és nehezebb modellek, aminek tárolása, emelése, szállítása körülményesebb

Felfújható kereke gyakrabban igényel karbantartást, defektet kaphat

Nézd meg a webáruházban:

Ez is érdekelhet