Végtelen szín, forma és méret

BIBS cumik

Természetes és csodaszép! A puha, natúr kaucsukból készülő, természetes formájú BIBS cumi kialakítása meggyőzte a védőnőket a gyönyörű, modern színvilág pedig meghódította az anyukák szívét.

A BIBS cumikat Dániában, Hillerod városában tervezik és készítik.

GYŰJTSD A PONTOKAT A CUMIKÉRT!

Ha BIBS rajongó vagy, keresd üzletünkben az ingyenes CUMIGYŰJTŐ KUPONT » minden megvásárolt cumi után 1 db pecsét jár, minden 10. cumi ajándék!

Amit a cumikról tudni kell

Cumi kisokos

A cuminak két fő része van: cumifej és cumipajzs. A cumifej az, amit a baba a szájába vesz, a cumipajzs pedig a szájon kívüli része a cuminak

Cumipajzs

A BIBS cumik cumipajzsa 100% élelmiszerbiztos anyagból készül, 100% BPA-, PVC- és ftalátmentes.
A termékek megfelelnek az EN 1400+A2 európai szabványnak.

Formája lehet kör alakú, ovális, pillangó.. a színét is Te választod. A cumipajzs formája valószínűleg nem fogja befolyásolni, hogy kisbabád szereti és elfogadja-e a cumit, ez inkább esztétikai kérdés.

Valamennyi BIBS cumi “áttört” cumipajzzsal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a baba bőre jól szellőzik alatta, nem fülled be  a szája körül az arcocskája a cumizástól.

Cumifej

A cumifej anyaga és formája annál inkább foglalkoztatja majd kisbabádat! Formája lehet cseresznye, szimmetrikusan lapított vagy anatómiai kialakítású. Anyaga natúr kaucsuk vagy szilikon.

bibs cumi mushie cumitartóval
Natúrkaucsuk - cseresznye cumifej

BIBS Colour

BIBS-Colour-1.-meret-vanilia-puderrozsaszin.jpg
Natúrkaucsuk - szimmetrikus cumifej

BIBS Supreme

BIBS_SUPREME_PACK_Iron_BabyBlue_2000x2000.png
Natúrkaucsuk - anatómiai cumifej

BIBS Couture

bibs_couture
Szilikon - cseresznye cumifej

BIBS De Lux

bibs_delux

Természetes natúrkaucsuk

A natúrkaucsuk egy természetes anyag, ami a hevea (más néven gumifa) ragacsos, tejszerű nedvéből készül. A fanedv felelős a cumifejek árnyalatáért. Rendkívül puha, hajlékony és strapabíró anyag, ami a kisbabák számára tökéletesen hasonlít az édesanya mellére. A természetes natúrkaucsuk az erős UVsugárzás, hő hatására, valamint az idő múltával elhasználódik. Az anyag rugalmasságának köszönhetően a cumifej változik, a használat intenzitásától függően megnyúlhat, megdagadhat, elszíneződhet.
A natúrkaucsuk cumikat csak a BIBS által ajánlott lépések követésével szabad fertőtleníteni, és ajánlott 4-6 hetente cserélni biztonsági és higiénia okokból. Mivel a natúrkaucsuk természetes anyag, a cumifejek színe és átlátszósága eltérhet.

Szilikon
A szilikon egy iparilag előállított, hipoallergén, szagtalan, ízmentes anyag, amely a tisztáságáról ismert. Az átlátszó cumifej nem olyan puha, mint a természetes natúrkaucsuk, azonban megtartja formáját, időtálló és ellenállóbb a magas hőmérsékletnek. Higiéniai okokból ajánlott a szilikon fejű cumik cseréje 4-6 hetente.

Mit válasszak?

A natúrkaucsuk és szilikon cumifejek nagyon különbözőek, ám mindkettőnek megvan a maga előnye.
Az a fontos, hogy a baba melyik cumifejet preferálja. Az ő döntése lesz, milyen cumifejet használ.

Vannak válogatós babák, akiknél próbálkozni kell, mi válik be, de vannak olyanok is, akik szinte bármelyik típust elfogadják elsőre. Ez tényleg ízlés kérdése…

TIPP: a BIBS Try it szett segítséget nyújt a választásban, mivel 4 különböző cumitípust tartalmaz, így tesztelheted, melyik nyeri el leginkább a kicsi tetszését.