Egymás melletti üléses babakocsi

Nem csak ikrek, hanem kis korkülönbséggel született testvérek számára is szuper megoldás az olyan kétszemélyes, egymás melletti iker babakocsi. Ezek a modellek tulajdonságaikban nagyon hasonlítanak a hagyományos (multifunkciós) babakocsikhoz, viszont 2 egymás melletti üléssel felszereltek. Már újszülött kortól használhatóak, ülésük teljesen dönthető, illetve akár 1 vagy 2 mózessel, sőt 1 vagy 2 autós üléssel is felszerelhetőek. Alakítsd igényeid szerint!

A kétszemélyes babakocsik általában drágábbak és nehezebbek (10-16 kg), mint az egyszemélyesek. (Vannak kivételek! Például a Mountain Buggy Nano Duo és a Baby Jogger City Tour Double a többi kétszemélyes babakocsihoz képes jóval könnyebbek és kisebbre zárhatóak.)

Egymás melletti iker babakocsiról akkor beszélünk, amikor a két ülés egymás mellett van. Ikrek számára tökéletes megoldás, de különböző korú testvérek is utazhatnak ilyen módon. A kombinálási lehetőségek száma végtelen: használhatod mózessel és sportüléssel egyszerre, rögzíthetsz rá egy vagy két (!) autós hordozót, sőt kapható olyan modell is, amelyiknél az egyik ülés helyére bevásárló táskát helyezhetsz.

Mire figyelj?

Válassz olyan modellt, aminek nagyon jó az irányíthatósága. Ha két gyermek utazik, sokkal nagyobb súlyt kell tolni, emiatt különösen fontos, hogy a babakocsi könnyen gördüljön, jól vegye a járdaszegélyeket és egyszerűen irányítható legyen.

Jó tudni!

Vannak olyan egymás melletti iker babakocsik, melyek nem szélesebbek mint egy egyszemélyes babakocsi, például a Mountain Buggy Duet mindössze 63 cm széles! Egy ilyen modellel bármilyen ajtón bejuthatsz, soha nem fog fejfájást okozni a szűk hely.

iker babakocsi

A dupla babakocsi az egymás mögötti üléses ikerbabakocsihoz képest könnyebben irányítható emelkedőn, lejtőn illetve járdaszegélyeknél és terepen, valamint a kanyarodás is egyszerűbb vele. Azonban ha szélesebb modellt választasz, akkor nehezebb lesz vele ajtókon, liftbe, szűk helyeken közlekedni.

Előnyök:Hátrányok:
Jobban veszi az akadályokat mint a tandem babakocsiVannak autós üléssel és mózessel kompatibilis modellek

Kapható olyan dupla babakocsi, amely egy vagy két babával is használható (pl. Mountain Buggy Duet)

Egymás mellett utazni sokkal szórakoztatóbb a babák számára, mint egymás mögött

Egyszerűbben irányítható mint a tandem

Ha a gyerekek különböző súlyúak, lehet hogy egyik irányba húzni fog a babakocsiA széles modellekkel nehezebb bejutni ajtókon, liftbe, szűk helyekre

Nehéz és összezárva is viszonylag nagy helyet foglal (kivéve pl. Mountain Buggy Nano Duo, Baby Jogger City Tour Double)

 

Nézd meg a webáruházban:

 

Ez is érdekelhet