Futó babakocsi

Ha a babával is szeretnél egészséges életmódot folytatni, és rendszeresen mozogni, akkor válassz futó babakocsit. Természetesen egy futó babakocsi nem csak futáshoz használható, hanem nagyszerű segítség, ha egyszerűen csak aktív mindennapokat szeretnél babával is.

A futóbabakocsinak 3 nagy méretű felfújható kereke van, melyek a bicikli kerekeihez hasonlítanak, ezért bármilyen terepen használhatóak még futó sebességgel is! Kiváló lengéscsillapító tulajdonságuknak köszönhetően csökkentik a bukkanók és szegélyek hatását, emiatt a baba számára kényelmesebb az utazás.

Számos modell kézifékkel is felszerelt, ami lassító funkciójú, a teljes megállást a lábfék biztosítja. Az újabb modellek első kereke már kapcsolással rögzíthető/bolygósítható. A rögzített első kerék nagyszerű iránytartást és akadályvételt biztosít, a bolygó funkció pedig manőverezhetővé teszi a babakocsit. A futóbabakocsik kiemelkedő felfüggesztésének köszönhetően a gördülés rendkívül sima, ami a baba számára maximális kényelmet jelent még nagy sebességnél, terepen is.

TIPP: A piacon kaphatóak olyan futóbabakocsik, melynél a kerekek cserélhetőek. Ennek köszönhetően a futáshoz való nagy méretű kerekeket egy mozdulattal kicserélheted kisebbekre, ami ideális városi használat során vagy kiránduláskor.

 

Jó tudni!

A futóbabakocsik tovább használhatóak, mint más modellek: magasabb maximális terhelhetőségüknek köszönhetően nem csak 3 éves korig, hanem akár 5 éves gyermekkel is használhatóak. A funkcionalitás miatt ezek a babakocsik az átlagosnál hosszabb tolókarral felszereltek, ennek köszönhető, hogy a futó szülő nem ütközik bele a babakocsiba.

Mire figyelj?

A futóbabakocsik meglehetősen nehezek (10-15 kg) és nagy méretűek, emiatt nehezebben lehet velük közlekedni szűk, zsúfolt helyeken. Ha futni is szeretnél a babával, de bevásárlóközpontokban is gyakran közlekedsz vele, akkor bizony elkerülhetetlen, hogy két babakocsit vásárolj (futó babakocsi + könnyű babakocsi).
A baba 6 hónapos kora előtt ne fuss vele, illetve mielőtt elkezdenétek, egyeztess a gyermekorvossal. A babakocsi vásárlás előtt bizonyosodj meg arról, hogy kifejezetten futásra tervezett babakocsit választasz. Nem minden 3 kerekű, vagy “jogger” nevű babakocsi alkalmas futásra!

Kinek ajánlom?

Ha aktív mindennapokra vágysz kisbabáddal, gyakran sétáltok terepen, füves területen, köves utakon vagy futni szeretnél babakocsival válassz futó babakocsit. Ezek a robusztus modellek biztonságot nyújtanak a kicsinek miközben átélheti szüleivel a szabadság élményét sport vagy kirándulás közben.

Előnyök:Hátrányok:
Nagyszerű futáshoz, kiránduláshoz, parki sétákhoz, különösen azok a modellek amiknek első kereke kapcsolással rögzíthető/bolygósítható
Áramvonalas felépítés, könnyített váz, nagy méretű kerekek: a gurulás kényelmes és könnyedén tolható

Nagyobb gyerekkel is használható (akár 5 éves korig)

Általában sokféle biztonsági funkcióval, és extra fékkel felszerelt

Ha az első kereke nem bolygósítható, nehéz irányítani szűk helyeken, kis utcákban, zsúfolt üzletekben nagy méretű és súlyú, emiatt
Tárolása, emelése, szállítása nehézkesebb

Tömegközlekedéssel nehezen használható

Nézd meg a webáruházban:

 

Ez is érdekelhet