Tippek

Kiránduljunk együtt!

A friss levegő gyógyír a léleknek – legalábbis számomra mindig az – úgyhogy kiránduljunk együtt! A kirándulás babakocsival könnyebb mint gondolnád!

Szeretek olyan kirándulóhelyeket választani, amik minket, felnőtteket is érdekelnek, felfrissítenek. A kirándulásban az is jó, hogy nem kell csendben maradniuk a gyerekeknek, tiszta levegőt szívhatnak, új élményekkel, kalandokkal gazdagodhatnak, nagyokat szaladgálhatnak.
Hogyha nagy kirándulók vagyunk szülés után sem kell lemondanunk róla. A séta nem megterhelő, de mégis kellemesen fárasztó, regeneráló hatású és a lelkünknek is jót tesz. Egy jól megválasztott kirándulóhellyel és eszközzel (hordozó / babakocsi) bármilyen korosztályú gyermekkel nekivághatunk egy könnyebb terepnek, és biztos vagyok benne, hogy nagyszerű közös élmény lesz a túra.

Összegyűjtöttünk néhány olyan kirándulós úticélt, ahová babakocsival is bátran elmehettek!

Normafától induló túra útvonal a János-hegyi kilátóig

Gyönyörű erdei környezetben, kényelmesen sétálhatunk. A kirándulás végén van lehetőség pihenésre: játszóteret és kis büfét is találhattok.

Vácrátóti Nemzeti Botanikus kert

Különlegesen szép minden évszakban a vácrátóti Nemzeti Botanikus kert, ráadásul sokszor programok várják a családokat a kert épületeiben.

Hármashatár-hegyi kilátó

Hármashatár-hegyi kilátó, habár nem kiépített útvonal visz végig az erdők alatt, mégis babakocsival is könnyedén megtehető a Guckler Károly út.

Mátra, Sás-tó, Béka tanösvény

Akadálymentes erdei tanösvény kényelmesen járható, gyönyörű közegben, tiszta levegő veszi körül az embert.

Tisza tavi tanösvény

Tisza tavi tanösvény, a poroszlói kezdő és végpontú vízi sétányon pallós út vezet végig, mely igazán kivételessé teszi a kirándulás hangulatát. Találunk ott egy madármegfigyelőt is.

Nógrád megyei Cser-tó

Nógrád megyei Cser-tó, igazán szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Habár nem teljesen körüljárható, mégis a környezet önmagáért beszél.

Pilisborosjenő Teve-szikla

Pilisborosjenő Teve-szikla és egri vár másolata. Mi itt már többször jártunk, nagyon kellemes hely, izgalmas a gyerekeknek, és van egy levendulamező is arrafelé.

Solymár

Solymár: Paprikás pataktól a solymári várig. Vadregényes kirándulás a patak mentén, az úticél vége pedig a solymári várnál van.

Tatabánya, Szelim – barlang

Tatabánya, Szelim – barlang. A Kő-hegyen induló kiránduló ösvényen haladva eljutunk a Szelim-barlanghoz. A kilátás innen páratlan, a barlang pedig kivételes őskori lelőhely. Lehetőség van útközben piknikezni, vagy tollaslabdázni is.

Szemlőhegyi – barlang

Szemlőhegyi – barlang, a barlangoknál maradva, meglátogathatjuk babakocsival a Szemlőhegyi-barlangot is. A hőmérséklet állandóan 12 fok, úgyhogy így érdemes felkészülnünk, ha útnak indulunk ide.

Ha van kedvetek rendszeres családi programok közé a közös túrázást, ajánljuk, hogy megfelelő eszközökkel induljatok neki. Nagyon sok múlik azon, miben viszitek magatokkal a kicsit, hogy a kirándulás babakocsival élmény vagy inkább küzdelem lesz.

A megfelelő babakocsi lehetőleg 3 kerekű (jobban manőverezhető terepen), nagy méretű, beépített felfüggesztéses kerekei elnyelik a buckák okozta rázkódást. Ülése kényelmes, kupolája kellően nagy méretű, a tágas csomagtartóba bőven pakolhatod a csomagokat. Pszt, ne felejts el szúnyoghálót vinni hozzá, az erdőben erre szükség lesz rá!

Sok szép közös élményt Nektek!

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük