Habár idén úgy néz ki, hogy le kell mondanunk a nagy nyaralásokról, mégis bízom abban, hogy kisebb belföldi utazások, rokonokkal, barátokkal eltöltött rövidebb pihenések talán nem fognak elmaradni.

Mi mindig is szívesen mozdultunk ki, utaztunk el a gyerekeinkkel. Már néhány hónapos babával mentünk vidékre, külföldre. Hogyha mindig van elegendő és megfelelő étkezés biztosítva számára, nem fázik és nincsen túl melege, biztosítva van számára a megfelelő mennyiségű pihenés, és vele vannak a szülei, akkor nagy baj nem lehet.

Egy jól megtervezett és összeállított utazós csomag segítséget és megnyugvást ad mindannyiunk számára. Ebben szeretnénk Nektek segíteni egy kicsit ezzel a bejegyzéssel.
Aki kevésbé rutinos szülő, az biztosan a fél lakást is bepakolja még 😀 És ez így van jól! 

Hogyha autóval vágtok neki az utazásnak, akkor elengedhetetlen egy jó, kényelmes és biztonságos autósülés a gyerekek számára. Nálunk újszülött kortól megtaláljátok őket. Többféle „csoport” közül válogathattok: vannak 0-18 kg-ig , 0-25 kg-ig, 0-36 kg-ig, 9-36 kg-ig használhatóak. Vannak isofixesek és csak  biztonsági övvel használhatóak. Vannak forgathatóak vagy épp pajzsos védelemmel ellátottak. Szóval csupa szuper autósülés közül böngészhettek, attól függően, hogy mik az igényeitek, és mi a legmegfelelőbb számotokra.
Autós üléseinket itt tudjátok megnézni: https://mamilla.hu/kategoria/utazas/autos-gyerekules/

Hogyha már autós utazás, akkor biztosan visztek magatokkal néhány játékot is. A legkedvesebb játékokat, és könyveket érdemes a kezek ügyébe készíteni. Én szoktam vinni néhány színes ceruzát és papírt is, esetleg matricás füzetet az útra.
A legkisebbek szeretik a puha könyveket, rágókákat, zenélő, felfüggeszthető játékokat.
Van olyan zenélő játékunk, ami távirányítóval működik, amivel a zenét és a fényeket újra aktiválhatjuk, hogyha útközben újra szívesen hallgatná gyermekünk.

Hogyha szeretnétek vihettek magatokkal hordozót is, hogy abban közlekedjetek. A hordozókról nem olyan régen írtunk Nektek itt. Ez egy kényelmes, bensőséges formája az együttlétnek. De van, hogy az anyuka is elfárad (bármennyire is meglepő 😀 ) , vagy a többi tesó szeretne anyához bújni. Ilyenkor is jó, hogy van hová lerakni a picit. Ezért ha megengeditek, én azt tanácsolom, hogy legyen nálatok egy babakocsi is, hátha szükség lenne rá. Hogyha jobb szeretitek a mózeskosarat, és megfelelően nagy az autótok hozzá, hogy a csomagokkal együtt berakhassátok, akkor a multifunkciós szettekről sem kell lemondanotok.
Vannak összecsukható és alakítható mózeskosaras babakocsiink.
Vannak kifejezetten utazásra, városi sétákra szánt extra könnyű, kicsire összecsukható babakocsik is a kínálatunkban. Ezek általában keskenyek – így a szűk helyeken való manőverezés sem jelent gondot nekik – de mégis megfelelőképpen tágasak, hogy valóban kényelmes legyen a gyerekek számára. Párnázott üléssel, kiváló súlypontelosztással, egykezesen irányíthatósággal és összecsukással kiváló útitárs lesz számotokra.  

A saját ágy, otthoni illatok, ismerős minták biztonságérzetet nyújtanak a babák számára. Éppen ezért, ha módunkban áll érdemes magunkkal vinnünk utazóágyat, mert ebben könnyebben alhat el a kisbaba az utazások során – egy idegen helyen, idegen ágyban elképzelhető, hogy nehezebb számára az alvás. Az alváson túl, remek megoldás hogyha kivisszük a teraszra, kertbe, esetleg vízpartra az utazóágyunkat, hiszen ott biztonságban egy tud játszani gyermekünk, és szemmel tarthatjuk anélkül, hogy bent kellene maradnunk a szobában.
A Phil&Teds Traveller utazóágy, amihez szúnyogháló és árnyékoló is tartozik remek megoldás, hogyha szabadtéren is szeretnénk használni.

Az étkezéseket megoldhatjuk babakocsiba ültetve is az utazások során. Én legtöbbször ezt tartottam a legpraktikusabbnak, főleg, amikor lakókocsis kempingben nyaraltunk. De hogyha valaki jobb szeretné az asztalhoz ültetni a babáját – aminek előnye, hogy legalább a babakocsi nem lesz koszos. Annak kiváló választás a Phil&Teds Lobster etetőszék, amit szinte bármelyik asztalhoz rögzíthetjük. Könnyen tisztítható, és ha már nincs szükségünk rá lapra csukhatjuk.

Reméljük sikerült néhány praktikus ötletet adnunk az utazásotokhoz, és remélem lesz lehetőség a nyáron mindenkinek egy kisebb környezetváltásra, ahol picit fellélegezhetünk.
Hogyha bármiben segítségre szorulnátok, bátran keressetek fel bennünket, örömmel állunk rendelkezésetekre!

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük