Második rész: kék és menta

Az előző részben a pasztell rózsaszín szobákat nézegettük meg. A mostani bejegyzésben a menta és a kék színű szobákra mutatok variációkat, itt is a harmonikus megjelenésre törekedve.

Bababútor szett

Egy fiú szoba is lehet ízléses, harmonikus és mégis vagány. Szép és rendezett benyomást kelt az összhangban lévő tárgyak, bútorok, lakberendezési kiegészítők egymásmellettisége.Érdemes úgy kialakítani a szobát, hogyha egy-két év múlva frissítenénk rajta, viszonylag könnyen megtehessük. Erre tökéletes megoldások a poszterek, falmatrica használata, vagy csak egy falrész lefestése.Tervezhetjük dinamikusra vagy akár egy kicsit visszafogottabbra is a gyerekszobát. A harmónia kialakításában nagy szerepet játszanak a kiegészítők. Segítenek meghatározni a szoba igazi stílusát.Adhatunk neki valamilyen tematikát, de lehet meghatározó egy uralkodó szín is. Fiúknál gyakoriak a kalandos, természetközeli, felfedező témák.Tengeri témát is választhattok, ehhez tökéletesek a bálnás és halacskás falmatricáink, illetve a Little Dutch-os tenger témájú játszószőnyegek és játékok.Az is elképzelhető, hogy csak a kisebb, de mégis mindennapi használatban lévő kiegészítők színeivel viszünk játékosságot a gyerekszobába. Lehetnek ezek akár a pelenkázóasztal felszerelései és a tisztálkodáshoz szükséges eszközök.Vagy akár az ágynemű szett, textilpelenka és egy stílusban passzoló tapéta a falon.Hogyha egy sötétebb uralkodó színt szeretnénk választani, akkor azt érdemes kiegészíteni valami világosabb színnel vagy játékos hangulatú poszterekkel – nehogy túl komoly, vagy komor legyen a gyerekszoba.Gondolkodhatunk abban is, hogyha egy kislány érkezik a szobába új lakóként, akkor ne kelljen teljesen átalakítani a helységet. Szerintem a kislányoknak is jól áll a kék szín, néhány pasztelles falmatricával enyhíthetünk is a határozott fiús vonalon.Számomra az is szimpatikus megoldás, hogy festéssel “megfelezzük” a szobát. A két részt harmonikusan összekötő elem pedig a fekete falmatrica pöttyök ebben az esetben.
A játéktárolók és játékok stílusával is képviselhetünk egy irányvonalat. Ez segíthet, hogy elkerüljük a felhalmozást és inkább a kevesebb, de minőségibb választásra törekedjünk. A gyönyörű játékok pedig dekorációi is a gyerekszobának – még újra akcióba nem lendülnek.Számotokra milyen az ideális kisfiú szoba?

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük