Második rész: kék és menta

Az előző részben a pasztell rózsaszín szobákat nézegettük meg. A mostani bejegyzésben a menta és a kék színű szobákra mutatok variációkat, itt is a harmonikus megjelenésre törekedve.

Bababútor szett

Egy fiú szoba is lehet ízléses, harmonikus és mégis vagány. Szép és rendezett benyomást kelt az összhangban lévő tárgyak, bútorok, lakberendezési kiegészítők egymásmellettisége. Érdemes úgy kialakítani a szobát, hogyha egy-két év múlva frissítenénk rajta, viszonylag könnyen megtehessük. Erre tökéletes megoldások a poszterek, falmatrica használata, vagy csak egy falrész lefestése. Tervezhetjük dinamikusra vagy akár egy kicsit visszafogottabbra is a gyerekszobát. A harmónia kialakításában nagy szerepet játszanak a kiegészítők. Segítenek meghatározni a szoba igazi stílusát. Adhatunk neki valamilyen tematikát, de lehet meghatározó egy uralkodó szín is. Fiúknál gyakoriak a kalandos, természetközeli, felfedező témák. Tengeri témát is választhattok, ehhez tökéletesek a bálnás és halacskás falmatricáink, illetve a Little Dutch-os tenger témájú játszószőnyegek és játékok. Az is elképzelhető, hogy csak a kisebb, de mégis mindennapi használatban lévő kiegészítők színeivel viszünk játékosságot a gyerekszobába. Lehetnek ezek akár a pelenkázóasztal felszerelései és a tisztálkodáshoz szükséges eszközök. Vagy akár az ágynemű szett, textilpelenka és egy stílusban passzoló tapéta a falon. Hogyha egy sötétebb uralkodó színt szeretnénk választani, akkor azt érdemes kiegészíteni valami világosabb színnel vagy játékos hangulatú poszterekkel – nehogy túl komoly, vagy komor legyen a gyerekszoba. Gondolkodhatunk abban is, hogyha egy kislány érkezik a szobába új lakóként, akkor ne kelljen teljesen átalakítani a helységet. Szerintem a kislányoknak is jól áll a kék szín, néhány pasztelles falmatricával enyhíthetünk is a határozott fiús vonalon. Számomra az is szimpatikus megoldás, hogy festéssel “megfelezzük” a szobát. A két részt harmonikusan összekötő elem pedig a fekete falmatrica pöttyök ebben az esetben.
A játéktárolók és játékok stílusával is képviselhetünk egy irányvonalat. Ez segíthet, hogy elkerüljük a felhalmozást és inkább a kevesebb, de minőségibb választásra törekedjünk. A gyönyörű játékok pedig dekorációi is a gyerekszobának – még újra akcióba nem lendülnek. Számotokra milyen az ideális kisfiú szoba?

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük