Első rész: a pasztell pink

Igazán szemet gyönyörködtető, amikor egy gyerekszobában minden harmonizál. Az ízléses gyerekszoba stílus kialakítása legyen ugyanolyan fontos, mint a ház többi részének megjelenése!
Sokkal szebb, otthonosabb és talán rendezettebb benyomást kelt az összhangban lévő tárgyak, bútorok, lakberendezési kiegészítők egymásmellettisége, mint amikor túlságosan keverjük a stílusokat.

gyerekszoba stílus
Forrás: www.home-designing.com

Néha nem is olyan könnyű a stílusos berendezés, minta amilyennek elsőre elképzeli az ember. Nekem személy szerint, sokféle stílus tetszik. Többre tudom azt mondani, hogy „igen, ez szép!” Talán 2-3 stílusú kialakításra mondhatnám is azt, hogy közel áll hozzám. Ráadásul az ember változik, a kicsik növekszenek, így a gyerekszoba stílus is átalakulhat.Ami tetszett néhány évvel ezelőtt, az simán elképzelhető, hogy mostanra már egyáltalán nem.

Ami tetszett néhány évvel ezelőtt, az simán elképzelhető, hogy mostanra már egyáltalán nem.

Összegyűjtöttem néhány stílusban összeillő gyerekszoba berendezést, ami inspirálhat Benneteket! Jelen esetben a lányos vonallal indítok, és a pasztell pink színek fognak a fókuszban állni.

Természetesen nem kell mindennek rózsaszínbe borulnia, mert kislányunk van. Viszont én azt gondolom, hogy vannak a rózsaszínnek olyan árnyalatai, amik tényleg szépek, leheletnyi kifinomultságot adnak a szobának.

A harmonikus szoba egyik kulcs eleme lehet egy-egy visszatérő anyag (pl. A fa), egy -egy visszatérő motívum (pl. virágminta, állatminta ).

Lehet a pasztell rózsaszín egy, a szobát meghatározó szín, amit természetesen kiegészíthetünk más színekkel is. A menta, mustársárga vagy akár a szénfekete pöttyök szuperül mennek a pasztell rózsaszínhez. Teljesen más arculatot adva neki.

Hogyha szeretnénk a falon játékosan, és nem túl intenzíven érvényesíteni a rózsaszínt, akkor ezt falmatricákkal is megtehetjük. Itt is van lehetőség a színek keverésére – hogyha mondjuk biztosan tudjuk, hogy mely másik szín(ek) fognak még szerepelni a szobában.

Dönthetünk úgyis, hogy csak fehéret használunk a pasztell pink falszín mellé. Ilyenkor, a hasonló stílusú játékokkal tudjuk a összhangot fenntartani, illetve olyan falmatricákkal, amikkel egy falrészt vagy egy bútordarabot díszítünk.  

Természetesen a legkisebbeket sem hagyhatjuk ki a “lakberendezésből”. A szoba stílusát már egy ízlésesen kiválasztott játszószőnyeggel is megkoronázhatjuk!

Ti szeretitek a pasztell rózsaszínt?


Aki kevésbé preferálja az se aggódjon, következő alkalommal más színek kerülnek a fókuszunkba. 🙂

Ha szeretnél ilyen stílusú gyerekszobát, ezek érdekelhetnek:

A teljes Pasztell pink kollekciót itt találod »

Ezek is érdekelhetnek

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük