Blog

Mutasd a szülinapi tortád! Megmondom milyen az anyukád!

8 különböző torta – 8 személyiség típus

A gyerkőcök rohamléptekben cseperednek,  az anyukák pedig minden évben hatalmas elánnal készülnek a nagy napra. A lelkiismeretes mami minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy a legeslegjobb születésnapi tortával lepje meg csemetéjét..

A mai blog-bejegyzésünkben egy kis segítséget találtok az ötleteléshez, ha esetleg idén még nem tettétek le a voksotokat egyetlen torta-típus mellett sem. Valamint azok a kedves olvasók sem fognak unatkozni, akik sütés közben egy gyorstalpaló önismereti tréningre vágyakoznának!

Íme nyolc különböző anya és torta-típus. 🙂

Magadra ismersz valamelyikben?

 

 

A Minimalista:

A minimalista mami szereti a dolgokat a helyén kezelni, nem kerít indokolatlanul nagy feneket a torta-ügy lebonyolításának. Nem nemtörődömségből veszi lazán a kérdést, sokkal inkább, mert szereti nemes egyszerűséggel és könnyedséggel megoldani az elé kerülő feladatokat. Kifinomult ízléssel rendelkezik, nem esik a giccs és a túldíszítettség csapdájába.

Íme néhány egyszerű és nagyszerű torta:

Layer-cake és nude-cake! Ezek a jelszavai a minimalista maminak. Néhány réteg piskóta, finom krém, és készen is állunk a partyra!

 

A Háziasszony:

A házias mami szereti a jól bevált családi recept alapján elkészíteni a meglepi tortát. Az ő tortái a legfinomabbak, de sokszor a leg-eklektikusabbak is egyben, hiszen ha épp akad otthon valami  -eddig fel nem használt, a konyhaszekrény mélyén kincsként megtalált-alapanyag, akkor biztosra vehetjük, hogy hamarosan egy kísérleti torta-recept kerekedik ki belőle! A forradalmi torták a „háziasszony-mami” konyhájában születnek!

Rakott palacsinta-torta, egyedi és pénztárca kímélő torta-dekoráció, vagy a nagyi évtizedes kuglóf-receptje, mind házias finomságok, amik az ünnepet még személyesebbé tehetik a gyerekek számára.

 

A Hercegnő:

Lehetsz fiús vagy lányos anyuka, ha te vagy a nagyranőtt hercegnő, akkor a kis szülinaposodat is ehhez méltóan fogod megünnepelni! Az élet tündérmesébe illő egy ilyen mami mellett! Ezek a torták, pedig még az Óperenciás tengeren is túl is megállnák a helyüket.

Púderrózsaszín és babakék romantikus-álmodozós torták, minden kishercegnő és kislovag kedvencévé válhat!

Az Exkluzív:

Az exkluzív mami az életet nagykanállal eszi. Szereti az extravaganciát és a kíváló minőséget. Családjának legifjabb tagjait kiemelt figyelemmel ajándékozza meg. Az ünnepelt tiszteletére tuti nagy party-t rendez, aminek elengedhetetlen központi eleme lesz az emeletes torta.

Gazdagon díszített gyönyörű filmbeillő torta-kreációk, precízen kidolgozott részletekkel! Igazi Insta-torták, a figyelem középpontjában!

 

Az Egészségtudatos

Jelszava: “Élj tudatosan!”

Nála a belbecs többet nyom a latba mint a külcsíny, nagy gonddal válogatja össze a torta legmegfelelőbb alapanyagait és összetevőit. Általában okkal szentel körültekintő figyelmet a bevitt élelmiszerek tudatos megválasztására, ha például előfordul a családjában gluten érzékenység vagy cukorbetegség.. Gyermekei hosszútávon megtérülő befektetést kapnak az egészségükre nézve egy ilyen gondos mami étrendje mellett! Íme néhány “-mentes” nyalánkság!

Friss zöldség és gyümölcs, valamint csonthéjasok örleményéből sütött piskóta, számtalan lehetőség közül választhatunk, ha idén valami reform finomsággal kedveskednénk a szülinapi mulatságon. A gyerekek értékelni fogják!

 

Az Aprólékos:

Tuti, hogy vele a legizgalmasabb legózni/duplózni, hiszen sokszor a kicsi szulinapi tortájának megtervezésést és kivitelezését is egy mérnök precizitásával és szenvedélyével végzi el. Szeret elveszni a legapróbb részeletekben, nem sajnálva az időt es energiát, hogy még a legkisebb díszítés is, tökéletesen kerüljön ki a kezei alól!

A közkedvelt szivárvány torta, egy izgalmas kihívást jelenthet a kísérletező kedvűek számára, a cake-pop torták pedig nagy türlemet igényelnek, de a végeredmény magáért beszél!

 

Az Állatbarát:

Az állatbarát mami otthonában a házi kiskedvencek is teljes értékű családtagoknak számítanak!  Náluk a kutyus, a cicus, a hullámospapagáj és az aranyhörcsög is jól megférnek egymás mellett, egy fedél alatt! Szinte kötelező, hogy a torta is állatfigurás legyen, természetesen a gyerekek legnagyobb örömére- hiszen az állatok szeretetét a kicsik is megöröklik.

Cuki nyuszi, kisbálna és méhecske, aki egész évben gondját viseli a házi-kedvenceknek, igazán megérdemel egy ilyen tortát!

A Szabadszellemű:

Kreativitásának nem sok minden szabhat határt, nem szereti a konvencionális megoldásokat, szívesen kísérletezik új dolgokkal! A szabadszellemű mami torta-típusa a “smash-cake” egy abszolut újkeletű torta kreáció, amit a picik kézzel lábbal falatozhatnak!

A legközelebbi blog bejegyzésünkben még többet megtudhattok a smash cake-ről…

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük