Tippek

Pólyázni jó!

A pólyázás az egyik leggyengédebb, leghasznosabb és gyakorlat minden szülő és baba számára.


Mint ismeretes, a pólya ölelő biztonsága az újszülött csecsemők olyan megnyugtató hely, ami az anyaméh korábbi meghitt védelmére emlékezteti őket. Az is köztudott, hogy a pólyázással megelőzhetőek a baba spontán mozgásai (moro reflex), ami gyakran felébreszti őket az első időkben, ezáltal nyugodtabb pihenést biztosít a baba és a szülők számára is. A híres amerikai gyermekgyógyász, Dr. Harvey Karp A legboldogabb baba című könyvében a pólyázás csodálatos tulajdonságairól ír, mint ami kpes megnyugtatni és elaltatni a síró babaákat. Úgy fogalmaz, hogy a pólyázás egy megnyugvási folyamatot indít be a babáknál, így segít elcsitítani őket.* Más szakemberek szerint a pólyázás fejleszti a babák tapintó érzékszerveit, kényelemben és biztonságnam érzik magukat a pólya érintésében (öelésében), ami kulcsfontosságú az egészséges fejlődéshez.*

Manapság már tudományosan bizonyított a pólyázás megnyugtató képessége a babák számára, már évszázadok óta használják a pólyát a világ számos országában. A legkorábbi archeológiai bizonyíték a pólya használatára Közép-Ázsiából származik, és i.e. 4000 évre tehető. Ismeretes, hogy az ókori görögök és rómaiak is használták, valamint bibliai hivatkozások is vannak rá.

Raegan Moya-Jones az aden + anais egyik alapítója Ausztráliában született és nőtt fel, ahol régóta bevált gyakorlat pamut muszlin takaróba pólyázni a babákat. Az ausztrál szülők számtalan generáció óta ebben a rendkívül puha és légáteresztő anyagba pólyázzák a kicsiket. Raegan 2006-ban mutatta be az első muszlin pólya takarót az Egyesült Államokban, és az aden + anais díjnyertes eredeti pólyája azóta meghódította a világot.

Vásárolj aden + anais pólyát »

Számos Hollywood-i híresség már korábban is használta az aden + anais takarókat, de az igazi népszerűséget az hozta, amikor Kate Middleton aden + anais takaróban mutatta be a kis György herceget.


* aden + anais: Swaddle love (2009)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük