Blog

Mi is az a muszlin?

A muszlin egy finom-szövésű, légáteresztő anyag. Állítólag a középkori Bangladesből ered. Az egyik legtisztább, legegyszerűbb, leggyengédebb – és szerintünk a legtökéletesebb – anyag a világon. Hiszünk abban, hogy a muszlinból készült babatextilek még hosszú ideig a babák és a róluk gondoskodó szülők, nagyszülők kedvencei lesznek.

Biztosan felmerült benned a kérdés, mi teszi a muszlint ilyen rendkívülivé? Először is, és talán ez a legfontosabb, fantasztikus légáteresztő képesége. A nyitott szövésű, pehelykönnyű anyagon folyamatosan át tud áramolni a levegő, ami csökkenti a túlmelegedés és befülledés kockázatát. Ez a tulajdonsága teszi a muszlin anyagot kényelmessé és biztonságossá a baba számára, ami megnyugtató a szülő számára.

A muszlin ezen kívül nagyon tartós anyag. A természetes rostokból, szálakból szőtt erős anyag igazi “igásló”, számtalanszor mosható anélkül, hogy tönkremenne a szerkezete – ez pedig nagy segítséget jelent a szülők számára. Nem beszélve arról, hogy az idő múlásával, és minden egyes mosási alkalommal egyre puhább tapintásúvá válik! Minden muszlinból készült termékünk előmosáson megy keresztül a csomagolást megelőzően, így már a csomagba kerülés előtt megkezdődik a puhulás folyamata, ami használat során a Ti kezeitek között folytatódik.

A finom, mégis tartós szövésű muszlin ráadásul még egy természetes rugalmassággal is rendelkezik, ennek közönhetően stabil, mégis kényelmes ölelésbe tudod pólyázni babádat anélkül, hogy az túlzottan szoros lenne számára vagy korlátozná a mozgásban.

Mindezek után az egyetlen kérdés: melyik muszlin kiegészítőt választod babád és saját magad számára?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük