Social

Gazdálkodj okosan – gyönyörű babaszoba

Amikor a Nő megtudja, hogy kisbabát vár, hamarosan azon kapja magát, hogy éjjel-nappal babás honlapok között szörfözik, ötleteket, tanácsokat gyűjt, szívvel-lélekkel készül a friss emberke érkezésére. Legtöbben rögtön lista-vezetésbe kezdenek, amin csak gyűlnek, gyűlnek a “feltétlenül és mindenképp” szükséges dolgok. Aztán amikor a végtelenbe nyúló “ez fog kelleni” listára az árak is felkerülnek, és gyors összeadással megpillantjuk a végösszeget: a boldog szülők szeme bizony kikerekedik. Pedig a baba érkezésén is lehet okosan spórolni. Segítünk!

  1. Inspirálódj

Jó, ha már az elején megtalálod a számodra tökéletes inspirációt jelentő babaszobát. Például a Pinterest-en böngészve rengeteg gyönyörű és kreatív megoldást találsz. Ha egy “minta-szoba” lebeg a szemed előtt, az segíteni fog, hogy milyen stílusban, színben válogasd össze a dolgokat. Így ha valami megtetszik, szűrni tudod, hogy beleillik-e majd a szobába.

2. Időzítés

Kezdd időben a tervezést. Ez nagyon fontos, mivel az utolsó hetekben sok felesleges fáradtságtól és elhamarkodott döntéstől megkímélheted magad. A szülés előtti napokban már a pihenés a legfontosabb, használd ki az utolsó pillanatokat is a kikapcsolódásra.

3. Listázz

A lista írás hasznos segítséged lesz, hogy nyomon tudd követni, mi minden van meg, és mire lesz még szükség. Ráadásul ha időben elkezded írni a listát, előfordulhat, hogy a további nézelődés során jobbat, olcsóbbat találsz, így ezt egyszerűen átírhatod.

4. Hasznos és felesleges

Pelenkázóasztal

A legtöbb helyen szerepel a “szükséges” listán, pedig van más és olcsóbb megoldás is. A merev pelenkázólap például ugyanúgy megfelel a célra, ráadásul helytakarékos is. Használatkor a kiságy tetejére helyezhető (csúszásgátló pöckök gondoskodnak a stabilitásról), egyébként pedig a fal vagy kiságy mellé támasztva alig foglal helyet. Sőt, akár a komód tetejére is teheted, ha kényelmes magasságú számodra. Persze, ha tágas hely áll rendelkezésre a babaszobában, vagy éppen kényelmesebbnek találod, nyugodtan szerezz be pelenkázóasztalt.

Átalakítható bútorok

A kisbabád bizony hamar szaladgáló kétéves lesz, aki már nem akar a rácsos ágyban aludni. Jó befektetés lehet egy olyan ágy, amely csecsemőkortól használható, később pedig átalakíthatjuk a totyogó- majd kisgyermek számára. Ezek a “gyerekkel együtt növő” bútorok kicsit drágábbak, de tulajdonképpen ‘3in1’ ágyat jelentenek, és áruk megtérül az évek során.

5. Keverd harmonikusan

Nem kell mindennek passzolnia. A komplett gyerekszobabútor-szettek nem olcsók. De miért kellene mindennek ugyanolyan színűnek lennie? Engedd szabadon a fantáziádat! A bükk kiságy mellé remekül illik egy pácolt, színes komód vagy egy hófehér fa gardrób szekrény. Ráadásul az olcsóbb, natúr fa bútorok mellé változatos kiegészítőket és dekorációt választhatsz, sőt akár a következő babánál teljesen más színekkel is kiegészítheted őket.

6. Felújítás

Ha nem tudsz mindenből újat vásárolni, a bútorokon spórolj. Ezeket szépen fel lehet újítani, lecsiszolni, újralakkozni. Sőt, divat a rusztikus, vintage hatás! 🙂

7. DIY vagyis csináld magad!

Rengeteg ötletet találsz, hogyan teheted egyedivé és különlegessé a gyerekszobát egyszerű, házilag készített dekorációval. Például ITT.

 

8. Keresd a kuponokat!

Járj nyitott szemmel, kedvenc boltjaidat, webáruházaidat látogasd hetente, hogy ne maradj le a kedvezményekről!

9. Pihenés!

Igen, egy kényelmes helyre mindenképp szükséged lesz. De nem kell feltétlenül szoptatós széket vásárolnod, egy hagyományos karfás fotel is megteszi, ráadásul ezt később bármelyik helyiségben tudod használni. A lényeg, legyen egy hely, ami csak a Tiéd és a babáé, ahol komfortosan élvezhetitek egymás közelségét.

Forrás: athoughtfulplaceblog.com

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük